S mnohými z týchto potravín prichádzame do styku každý deň a vlastne o nich nič nevieme. Tak sa poďte s nami pozrieť na najbláznivejšie fakty o jedle, ktoré vás rozosmejú alebo vás aj niečo naučia.
Oregano bolo originálne v gréčtine „Hora radosti“
Paradajky so soľou vám chutia tak dobre preto, pretože obsahujú mnoho glutamanu a ten reaguje so soľou a vytvorí MSG
Kešu naozaj rastie pod jablkom kešu, ktoré je tiež jedlé a chutné
Brokolica je zmutovaná kapusta, ktorá vznikla selektívnym šľachtením – takže reálne je stará cez 2000 rokov
Pizza Margherita bola vyrobená pre taliansku kráľovnú Margheritu Savojskú a ingrediencie na nej predstavujú taliansku vlajku
Ciabatta vznikla až v roku 1981
Margarín bol predtým ružový, aby sa dal rozpoznať od reálneho masla
Ananás obsahuje enzýmy rozkladajúce proteín – takže ak si urobíte kurací šalát s (čerstvým) ananásom a necháte ho v chladničke, mäso v ňom bude meniť konzistenciu
30% všetkej rasce na svete vyváža Fínsko
Zdroj: Boredpanda.com